Дъждовно и до 18°

Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. Преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността ще е значителна и ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици. Над Западна България облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Над планините облачността ще значителна и ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има гръмотевична дейност. След пладне валежите в повечето райони ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по билата и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с преминаването на студения атмосферен фронт, ще има краткотрайни, но интезнивни валежи и гръмотевична дейност. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Преди обяд южният вятър ще се ориентира от запад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram