Казанлъшката управа иска акъл от опозицията за общински имоти и фирми

За първи път от четири години местният парламент на Казанлък може да се събере, за да заседава като общо събрание на общинските дружества.

Покрай драмите с общинската ни болницата, която спешно се нуждае от финансова инжекция, стана ясно, че и другите общински фирми не са в нормална кондиция. В този мандат на кмета Галина Стоянова и на общинския съвет, който е и общо събрание на дружествата, старейшините не са заседавали в качеството си на собственици на фирмите.

Председателите на политическите групи от съветници на днешно спешно заседание са обсъждали възможността за свикване на събрания, за да бъдат разгледани отчетите на дружествата, щатните им разписания и възнагражденията на служителите, около които имало някои съмнения.

След като опозицията от БСП в местния парламент остро реагира през изтеклия месец на поредните предложения на община Казанлък за продажбата на последните апетитни имоти на силно занижени цени, днес кметът Стоянова е поискала съвет от шефовете на групите съветници за някои недвижимости. Досега администрацията вадеше на тезгяха имоти без да се консултира, което БСП критикува като пълна декапитализация на общината.

Очевидно е настъпила някаква промяна в подхода на кмета и днес базата в Несебър, позната като бившата почивна на общината /несебърските бунгала/, е била поставена за обсъждане сред старейшините – коментирани са идеи там да бъде построена почивна станция или пък апартаменти за отдаване под наем.

Дали имот на община Казанлък на ул.“Скобелев“ да бъде даван под наем е бил другият повод за внезапното свикване на председателския съвет на местния парламент. Този имот вече е бил предлаган на търг, внесен е депозит от 150 000 лева от потенциален купувач, сделката се разпаднала, а сега явилият се на търга води съдебно дело, за да си върне депозита.

 

 

 

 

На масата за дебат е била претоплена днес и дългогодишната оферта от собственика на Универмага да бъде затворено пространството между универсалния магазин и хотел „Роза“ /пешеходният проход/ с клетки за магазини, които общината да отдава под наем.

 

 

 

 

Припомняме, че на последното заседание на общинския съвет на 28 февруари внезапно в последния момент и без обяснения Галина Стоянова оттегли от дневния ред предложението си да бъде продаден бившият детски лагер в Равда. Според вносителката Стоянова 5 600 кв. м на първа линия до морето трябваше да бъдат предложени на търг само за 1 088 000 лева.

 

 

 

 

 

Припомняме и практиката от 8 години насам в последната година на мандата да бъдат търгувани имоти, държани настрани, по незнайно каква икономическа логика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram