В Горно Черковище: Селото ни е забравено от Община Казанлък

0
3486

Селото ни е забравено от Община Казанлък и от местната управа, боклуци и  кални улици са нашата визитна картичка. Това заявиха горночерковци в изнесената приемна на общинските съветници от БСП Румяна Друмева и Моника Динева.

„В сметище е превърната река Гюрля в Горно Черковище, оплакаха се жителите. Твърде вероятно е в най-скоро време реката да бъде замърсена от отпадъците. Според местните за нерегламентираното сметище кметът Антон Антонов знаел отдавна, но не предприемал мерки. Боклуци се трупат системно и по крайречието. Местните хора са изненадани, че вместо да предприеме регламентирани действия за чистотата на селото Антонов раздавал разрешителни за добив на дървесина без да упражнява контрол на сечта. Хората отнасяли  стволовете на отрязаните дървета, а хвърляли клоните в реката, без да мислят, че  ще се затлачи. „Гората е заприличала на хеликоптерни площадки от поголовната сеч, но залесяване поредна година не започва”, тревожат се те.

Въпросите на горночерковци Румяна Друмева и Моника Динева ще поставят на вниманието на общинското ръководство. Местните не вярват, че Общината ще разреши проблемите. „Те са от години, едни и същи и за тях ГЕРБ знае от идването им на власт, но решения няма. Коритото на реката продължава да е непочистено, основните улици – неасфалтирани, пътят Бузовград – Горно Черковище – неремонтиран, не се мисли за училищната сграда, нито за образователния процес в нея, дори незавършената детска площадка тъне в мръсотия, само да не идват порои”, с болка обобщиха местните.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here