Още скандални факти за ДАИ Стара Загора. Фирми плащали такса ,,спокойствие,,

,,Здравейте по повод статията Ви относно скандалното назначение на Любен Мерджанов, ви изпращам още материали за бивш шеф на ДАИ Стара Загора – Антон Ставрев, тъй като през 2017 и 2018 г заедно с Мерджанов рекетираха фирмите който караха варовик на Тец 2,3.,,- това пише наш читател.

Като директор на ДАИ Стара Загора, Ставрев не е издал наказателни постановления-66 броя на стойност над 20000 лв. Данните за рушвети, които се появиха, обаче ни най-малко не попречиха на Антон Ставрев да бъде издигнат в йерархията. Малко след като наяве излязоха подробности за корупционните схеми в хасковската агенция, Ставрев, като особено ценен кадър, беше назначен и за временно изпълняващ длъжността директор на ДАИ -Стара Загора.

Така той пое под крилото си двете структури – тази в Хасково и Стара Загора. Любопитното е, че подобна практика не е прилагана в нито една институция.

От извършена проверка и след заседание на дисциплинарния съвет на ИААА,става ясно, че като шеф на ДАИ Ставрев умишлено е съставял наказателни постановления на фирми без мотиви.

Например на една фирма Ставрев е издал наказателно постановление за 11 200 лева ,като за нарушението Законодателят е предвидил санкция 200 лева. По други актове пък шефа на ДАИ отказва да издава наказателно постановление с мотива, че няма нарушение.

Антон Ставрев също е бил сред допуснатите кандидати за поста началник сектор „Контрол и правоприлагане“ в хасковкия отдел на ТОЛ управление към АПИ. На 7 януари тази година ,обаче той не успява да издържи теста в конкурса.

Десислава Петкова

Още по темата: Арестуван за подкуп бивш служител на ДАИ Стара Загора, назначен инспектор правоприлагане в АПИ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram