Новини от вас: НА КОГО ДА РАЗЧИТАМЕ? Някой да ме чуе

1
1884
Аз съм гражданка на град Казанлък и за съжаление от м.ноември 2017 г. ми се налага да имам взаимоотношения с нашите „закрилници“ – родната Полиция.
Съжалявам за сарказма, с който се изразих по-горе, но за пореден път уважаемите полицейски служители и „тяхната“ система демонстрират, че са абсолютно безпомощни.
През м.ноември 2017 г., неизвестен извършител пръскаше на три пъти със сив спрей личния ми автомобил, който паркирам пред вкъщи. Решихме да предприемем мерки и поръчахме домашно видеонаблюдение. Не след дълго, около след седмица-две, пак неизвестен извършител спука странично предната ми лява гума. От записите на видеокамерата не се видя въпросното деяние и решихме, че не е била спукана пред дома ни.
През месец януари, на съпругът ми му се наложи да отскочи до магазина с колата и установи, че отново предната лява гума е спукана. Превъртяхме записа от видеокамерата и съответно видяхме как минути преди това неизвестният до този момент извършител извършва това деяние, признак на хулиганска проява.
Съответно на другия ден бяхме в казанлъшкото РПУ и подадохме жалба, придружена с видеозаписа с надеждата, че някой ще залови въпросния хулиган и ще си получи заслуженото, а още повече, че бяхме осведомени, че има и други потърпевши, т.е. случаят не е единствен.
Минаха 1-2 седмици и съпругът ми случайно засича и вижда как въпросният хулиган пука гума на автомобил паркирал на няколко къщи разстояние от нашата. Решава да го подгони, но същият успява да му избяга. Всички тези случки се случват в порядъка между 18-18.30ч.
След още 3-4 дни, съпругът ми отново вижда въпросният „гумаджия“, който се разхожда из уличките, но този път посред бял ден около 13ч.на обяд. Отново следва преследване…1 час…
В преследването са се включили още двама от потърпевшите. Съпругът ми не издържа, слиза от колата и му прави снимка в лице. Даваме данните на разследващите случая, след което ни беше дадена информация, че въпросният заподозрян е освидетелстван с психични отклонения и не си отваря вратата на дома.
Вече минаха около 2-3 седмици и нямаме никаква информация по случая.
Какво ме провокира да напиша това писмо до местната медия?
Днес 27.02.2018 г. при изпълнение на служебните ми задължения, се наложи да отида до Държавно Горско Стопанство – Казанлък и поради натрупалия сняг реших да се разходя пеша до там. Точно срещу ДГС-Казанлък, докато говорех по телефона, насреща ми изскочи човек на възраст около 60 години, с кафяво яке, бежов панталон, и червена зимна шапка на главата и започна да ми говори стискайки със зъби и заканително следните неща : „Не ми се смей, не ми се смей! Ти Библията чела ли си я, ти не си я чела…“. Опитах се да му отговоря любезно: „Господине, разговарям по телефона и не Ви се смея“, но той се насочи срещу мен със стиснати зъби и ме подгони. Хукнах да бягам към най-близко движещите се хора, две жени, които бяха на около 150 метра разстояние от мен и откачалката се опитваше да ме хване, но явно като наближих жените се отказа и тръгна в посока парк Розариум. Едната жена ми каза, че малко преди мен е подгонил друга жена.
Веднага подадох сигнал на телефон 112. Беше 9.55 ч.
Казаха, че изпращат патрулка, която чаках 15 минути пред горското, следейки с очи ненормалника да не нападне друга жена и с надеждата, че патрулката ще дойде за да им го посоча.
Но уви, патрулка не дойде, нито пък някой се свърза с мен за да получа някаква обратна информация.
Чудя се каква е тази система?! Това сигурност ли е?! Ненормалници има и винаги ще има, но кажете ми НА КОГО ДА РАЗЧИТАМЕ?
Полицията казва: „Не подават гражданите жалби и сигнали, затова навън се разхождат всякакви“.
И сега като сме подали и жалба, и сигнал, с какво ще се оправдаят?
Ами, в утрешния ден, ако единият идиот започне да мушка хора вместо гуми?
Или пък този ненормалник днес, който ме подгони, ако беше извадил нож?
Той беше абсолютно агресивен!!!
Уважема медиа, чувствам се безсилна! Утре това може да се случи с всеки и недай Боже и с децата ни..!
……………………….
От една безсилна, възмутена и притеснена гражданка… Д.М.

1 КОМЕНТАР

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here