Смут в Об съвет! Златанов иска „помощ от публиката“

0
3567

Нещо се обърка в президиума на Общинския съвет днес, по време на заседанието на местния парламент. След като прехвърлиха точката за болницата и старейшините решаваха как да закърпят паричните й дупки, дойде ред и на избора на одитор, който да следи за финансовите дела на диспансера. Председателят Николай Златанов се разколеба в познанията си  по въпроса, наложи се да се намеси представител на администрацията за уточнение, в крайна сметка думата бе дадена на юриста от опозиционната БСП – Моника Динева, за да внесе разяснение за председателя и съветниците, относно това, кога се назначава одиторът.

„Помощта от публиката“ е рядко търсен феномен от Златанов, и днес той прибягна до него минути след като традиционно смъмри социалистите, опитали се чрез Румяна Друмева да обяснят, че с даряването на имот от общината за болницата, на практика, стартира дълга и не евтина процедура, докато въпросният имот се продаде и се превърне в свежи пари за лечебното заведение.

Обичайното поведение на Златанов спрямо различното мнение в общинския съвет е подигравателно, а спрямо БСП отношението му „по подразбиране“ е като към публика, а не като към равнопоставени колеги.

Именно Златанов днес произнесе поредната крилата фраза: „Ако някога сме гласували незаконно , то е от незнание“.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here