Казанлъчанин спечели Grand Prize Virtuoso в Лондон

За първи път в историята на един от най-престижните европейски конкурси Първа награда в Grand Prize Virtuoso London получава казанлъшкият пианист Виктор Владков. Освен, че е най-малък в своята категория до 15-сет години журито е останало шокирано от факта, че Виктор не е възпитаник на музикално училище, а на математическата гимназия в Казаннлък, което се случва за първи път.

Конкурсът в Лондон се счита за един от уникалните по рода си в света. За участие в него се изпращат единствено записи, като само по звука от тях журито определя призьорите.  Заради липсата на качествен роял в Казанлък, Виктор е изсвирил три произведения на домашното си пиано.

Виктор е възпитаник на музикалния педагог Елена Юлиянова в Казанлък. Носител е на редица първи  награди, сред които специалната награда на конкурса Вива пиано.

Официалното обявяване на наградите ще се състои на 11-ти  март тази година в Лондон, като предстои и гала вечер на призьорите.

Grand Prize Virtuoso London  е създаден през 1995г. , като сред основните цели е да се търсят млади и креативни таланти от цял свят.

Ето и трите изпълнения на Виктор, с които впечатли журито в Лондон.

https://www.youtube.com/watch?v=gsfsUC_V2Lg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram