Подготвят 3 март

0
774

Драконовски мерки за предотвратяване на транспортния хаос на 3-ти март се очакват тази година. Символичен домакин на тържествата  за 139-тата годишнина от освобождението на България на 3 март на връх Шипка, през тази година е община Габрово, като традиционната подкрепа за организирането е казанлъшката община.  През миналата година официалните гости закъсняха, заради задръствания по пътя към върха. Часове траеше връщането, което изнерви мнозина. Имаше и няколко пътнотранспортни инцидента, при един от които имаше и блъснат пешеходец.

Все още не е започнало почистването на пътя към Паметника на Свободата. На Шипка все още има над половин метър сняг. Възможно е качването до него да става само пеша.

Затруднения за регулиране на движението, вероятно ще бъде, така наречения,  „панорамен път“ към Бузлуджа. Традиционно пътят през зимата е затворен, но заради многото сняг не е ясно дали ще бъде изчистен през тази година, което означава, че може да няма възможност да разтовари трафика по време на националния празник.

Очаква се тържествата в Казанлък и град Шипка да започнат с  по – ранен час тази година.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here