Ливанки ще черпят опит от Института по розата

Временно управляващият посолството на Република Ливан в Република България е информирала  министъра на земеделието и храните проф. Христо Бозуков за проект на неправителствена организация за жените в земеделието. Проектът цели да запознае жени от Ливан с производството на розово масло и етерично-маслени култури. Това е станало  по време на среща между министъра на земеделието и храните проф. Христо Бозуков с временно управляващия посолството на Република Ливан в страната ни  Сузан Музи, информира пресцентърът на МЗХ.

От своя страна проф. Бозуков е заявил, че жените от Ливан  могат да посетят Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък, където да бъдат запознати на теория и практика за отглеждането на тези продукти в страната ни.

България е един от най-големите износители на лавандулово масло. Визитата на ливанките  у нас  ще продължи пет дни и е изцяло финансирана от Европейския съюз.

Временно управляващият посолството на Република Ливан в България се ангажира и с изготвянето на споразумение за сътрудничество в областта на земеделието, което двете страни ще подпишат. /Снимка: МЗХ/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram