Кметът на Казанлък се срещна с Генералния консул на Турция

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова прие в кабинета си Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани. Г-н Ергани сподели прекрасните си впечатления от гостуването по време на миналогодишния Фестивал на розата и изрази интерес за задълбочаване на контактите с местния бизнес.

По време на разговорите, в които участва и търговското аташе на Република Турция в Пловдив Мехмед Али Ердем като приоритетна област за съвместна работа бе очертано сътрудничеството в сферата на розопроизводството и най-вече между Институтите по розата на двете държави, предвид важността от по-добра защита на качествата на розовото масло – продукт, с който и двете страни се представят на световния пазар.

Галина Стоянова отбеляза доброто партньорство на Казанлък с Българско-турската търговско-индустриална камара, близките отношения с райони на Истанбул, макар подписването на Договор за побратимяване да е част от бъдещите намерения и като последен пример посочи покана от Измир за съвместно участие по проект към Европейската комисия.

След размяна на подаръци, програмата на турската делегация в Казанлък продължава със срещи с бизнеса и посещение на Музея на розата.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram