Цинично е, че ГЕРБ гласуваха повече пари за боклука пред децата на Казанлък, заяви председателят на БСП Румяна Друмева

0
1480

„Цинично е, че ГЕРБ гласува повече пари за боклука пред децата на Казанлък”, така председателят на БСП Румяна Друмева обясни неподкрепеното предложение на левицата  за подкрепа на родителите в размер на 500 лв.при новородено дете.  „Това ще стимулира отговорното родителство и ще подпомогне младите хора”, подчерта тя. Парите  в  тазгодишния бюджет за чистотата  стават над 5 млн.  96 хил. лв. с  предложената и гласувана от ГЕРБ   финансова помощ  в размер на  половин милион лева.

Друмева и  общинският съветник Теодора Иванова се срещнаха с енинци на чаша чай.  Те  недоумяват защо не се води политика  за младите хора и семействата при данните за обезлюдяване на населените места и демографската катастрофа. Хората са изненадани, че за поредна година  училището е без грижа за ремонт и саниране, каквато получават други училища и села в общината. Без грижа остава за поредна година и читалищната сграда.

„Предложихме  да се ремонтира покривът на сградата на здравната служба в Енина, защото той наистина ще падне, по неясни за мен причини ГЕРБ не го приеха, а кметът на селото предпочете да замълчи”, каза Иванова.  Тя предложи енинци за направят своя визия за развитието на селото и наесен местните избори да променят статуквото за следващите 4 години. Местните жители се надяват някой да разреши най-сетне проблема с вадите, които създават напрежение и  недоволство сред  енинци и да се намери решение  за  канализацията и газификацията в населеното място.

БСП-Казанлък

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here