Грипната епидемия в област Стара Загора се отменя от 10 февруари

Регионална здравна инспекция – Стара Загора отменя всички предприети противоепидемични мерки по време на грипна епидемия на територията на област Стара Загора от 10 февруари. Причина затова е значителният спад на острите респираторни заболявания през последната седмица (03.02.2020 г. – 09.02.2020 г.). Регистрираната заболяемост е 129,90 на 10 000 души население. Продължава тенденцията за намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания.

Регионална здравна инспекция – Стара Загора напомня:

Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение. При наличие на подобни симптоми да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа и училище.

РЗИ – Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Грипната епидемия в област Стара Загора се отменя от 13 февруари

РЗИ – Стара Загора отменя грипната епидемия в област Стара Загора, както и всички предприети противоепидемични мерки, считано от 13 февруари 2018 г. Причина затова е значителният спад на острите респираторни заболявания през последната седмица (5 февруари – 11 февруари 2018 г.) и регистрираната заболяемост – 233,45 на 10 000 население. 

РЗИ – Стара Загора напомня:

Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.

РЗИ – Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram