Будни бузовградчани в действие срещу отпадъците

Комитетът „Будни граждани“, събиращ инициативни бузовградчани, е внесъл официално в кметството на казанлъшкото село предложение да бъдат организирани акции по почистване на землището. Предложението е публикувано в социалната мрежа Фейсбук и съдържа готовността на жителите на Бузовград да се включат в чистките,като се надяват кметът Михаил Янушев да осигури техника.

От близо седмица във Фейсбук живеещите в Бузовград се надигнаха с възмущение към съселяните си, хвърлящи отпадъци на нерегламентирани места, поискаха контрол и глоби, апелираха към кмета да ги подпомогне, за да изринат от сметта покрайнините, публикуваха снимки, организираха среща в читалището и взеха решение да променят ситуацията.

„Нашето предложение,днес беше занесено в кметството и прието с отзивчивост от г-н. Янушев,за което му благодарим.
Надяваме се за в бъдеще,с негова помощ и наша подкрепа,Бузовград да се превърне в едно от най-добрите места за живеене.И нека случващото се,вместо да предизвиква раздори,да ни амбицира да бъдем обединени.
В крайна сметка всички се стремим към едно и също.Просто трябва да проумеем,че за да ни се случват добри неща,трябва да бъдем добри хора!“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram