Кога ще почиваме през 2019г.

0
2731

Празниците тъкмо отминаха, но това не пречи да си мечтаем за следващата почивка. Ето кога ще бъдат почивните дни през тази година. На официалните празници няма да се работи, а ако някой от тях се пада в събота или неделя, за почивен се обявява и следващия го понеделник. Така на практика по-дълги с един допълнителен ден уикенди ще има на почти всички официални празници догодина.

Денят на Освобождението – 3 март, е в неделя, затова ще се почива и на 4 март, понеделник.

Следва първата за годината по-дълга почивка за Великден, който ще честваме на 28 април. Така за празника ще се почива общо 4 дни – от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, включително.

Около 1 май – Деня на труда и международната работническа солидарност, сряда, няма да има допълнителни почивни дни. Така ще бъде и на Гергьовден – 6 май, който се пада в понеделник.

Без допълнителни почивни дни ще преминат и празниците около 24 май (петък) и 6 септември (също петък). Един допълнителен ден почивка ще получим за 22 септември – Деня на Независимостта на България, който се пада в неделя. Затова ще се почива и на 23 септември – понеделник.

Следващата почивка ще бъде около коледните празници. 24, 25 и 26 декември – Бъдни вечер и Рождество Христово, през 2019 г. са съответно вторник, сряда и четвъртък. Ще се почива само в тези три дни.

plovdivnow.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here