Скриват виновниците за МГ-то. Прокуратурата мълчи!

Утре, 28.01.2016 , общинските съветници се очаква да гласуват 1 005 069 лева от парите на казанлъчани. Така, реално се  замитат следите от скандалното срутване сградата на математическата гимназия.

Твърде вероятно е с подкрепата предложението на Галина Стоянова, общинските съветници да скрият виновниците за срутването на сградата на МГ-то в Казанлък, като гласуват да се похарчат над 1 милион лв. от нашите данъци. „Сумичките“ са разбити на три: 149 489 лв. от местни приходи от миналата година, 374 610 лв. от местни приходи от тази година и 480 970 лв. от държавния бюджет от миналата година. Парите са предвидени за възстановяването на безпрецедентно срутената сграда на гимназията.  Дали това не е поредният пладнешки обир?

Уж щяха да търсят виновници, те пък щяха да възстановят щетите и нямаше да се похарчи и стотинка от бюджета, твърдяха управниците миналата година.

Обръщаме се към общинските съветници: Уважаеми наши представители в местния параламент, ако утре вие си вдигнете ръката за узаконяване на това престъпление, моля не забравяйте, че носите наказателна отговорност,  заедно с извършителите на престъплението.

Когато гласувахме за Вас, ние не сме ви упълномощавали да харчите парите от нашите данъци и нашето общо имущество, за да скриете престъпното бездействие на виновниците за срутването на сградата на ПМГ „Никола Обрешков”.

Няма да оставим нещата така! Ще продължим да настояваме виновниците да възстановят със собствени средства сградата.

Въпрос към кмета на общината Галина Стоянова: Защо пропуснахте тези суми, когато обсъждахте публично бюджета на общината? Защо скрихте от Вашите избиратели, че ще похарчите над един милион лева, вероятно за да скриете вашите служители и фирмите проектиращи и изпълнители, които също избрахте Вие?

Уважаеми общински съветници, насрочете референдум по този въпрос за да разберете какво мислят вашите избиратели: С какви средства да бъде възстановена сградата на ПМГ „Никола Обрешков” след нейното срутване?

-С общински средства

-Със средства на виновниците за срутването

 

https://www.youtube.com/watch?v=OLQKB-nDeic

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram