Общината предостави реставрациите на „Грифоните“ и „Хелвеция“ на офшорка!

0
1635

Още две гробници в Долината на тракийските царе ще останат затворени за туристическия сезон. След като бе затворена за посетители могилата Голямата Косматка, заради срутване на част от могилния надпис в коридора, водещ към централната зала, за посетители затварят врати и „Грифоните“ и „Хелвеция“. Причината е, че фирма, класирана на четвърто място в процедура за избор на изпълнител обжалва решението на Община Казанлък в Комисията за защита на конкуренцията. Обществената поръчка е за превръщането в атрактивни туристически обекти на двете гробници. Жалбата е подадена от Обединение „Георестрой“ . В конкурса на първо място е класирана „Пи Ес Пи“ ЕООД – София, която е предложила цена 1 692 572, 95 лв. Мотивът за избора на „Пи Ес Пи“ е по-ниската оферта. Всички участници в процедурата са обявили, че 15 на сто от строително -ремонтните дейности ще бъдат извършвани от роми. Това е било и едно от изискванията на възложителя/Община Казанлък/, като целта е намаляне безработицата сред това население.

Коя е фирмата спечелила конкурса? – „Пи Ес Пи“ ЕООД е дъщерна фирма на офшорката „Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения“ ЕООД.

Според търговския регистър до 13 юни 2013-та година управител на Пи Ес Пи е Тодор Димов. След това той прехвърля управлението на сина си Юлиан Димов. Едноличен собственик на фирмата е „ХОЛДИНГ ПЪТИЩА И ИНФРАСТРУКТУРНИ СЪОРЪЖЕНИЯ“ ЕООД. А нейн едноличен собственик АВИЛЮБ ХОЛДИНГ ЛИМИТИД, Чуждестранно юридическо лице, държава: МАЛТА. Офшорка!!! Управителят на спчелелилата фирма Юлиан Димов, участва заедно Иван Михайлов, в обединение „Дяволски мост Ардино“. Въпросният Иван Михайлов има тесни отношения с кумеца на Цветан Цветанов – Тодор Бояджиев. Справка в Дакси показваа, че Иван Михайлов и Тодор Бояджиев са партньори в консорциума „Ти Ви Би“.

Това е – гарантирано от ГЕРБ! И докато уреждаме “нашите“ фирми, двете гробници остават затворени, защото КЗП е образувала производство, но кога ще има решение не е ясно…

Десислава Петкова

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here