Ето го ТОП 10 на Казанлък за 2018 година

3
6186

Таекуондистът от клуб „Кентавър“ Любомир Богданов е Спортист на Казанлък за 2018 година. Той е получил най-много гласове от комисията, която бе ангажирана с избора на 10-те най-успешни спортиста за годината, Спортист, Треньор и Отбор на годината.

Навръх рожденния си ден, на 18 януари Любо ще стане на 17 години, юношата на клуб „Кентавър“ ще има още един повод, за да почерпи.

Спортистът на Казанлък за 2018-а е многократен шампион на България, носител на златни медали от национални и муждународни турнири, пети на световното първенство в Тунис, вицешампион на Балканите в Букурещ.

Второто място в класацията е за състезателката по свободна борба Кристина Мечкова (клуб по борба „Казанлък“), а трети е представителят на клуб „Киара-Н“ Христиан Въгляров.

Четвърти остана танцовият дует Стоян Петров и Елис Табакова – клуб по спортни танци „Роза“, следван от Валентин Цветков (ЛК „Цветанка Христова), Пламена Кораменова от ВК „Казанлък“, катерачката Йоанна Недялкова, Стоян Петров, също състезател на КЕС „Селт“, волейболната националка Мария Кривошийска и Илина Иванова – балканската шампионка от Клуб „Кентавър“.

Клубът по таекуондо получава и още една, трета награда за успех през годината. Наставникът на шампионите Николай Богданов е треньор на Казанлък за 2018 година. За отбор на годината бе избран тимът на девойките-старша възраст при клуб по художествена гимнастика „Розова долина“, като в тази категория конкуренцията бе доста оспорвана, в присъствието на таекуондистите от „Кентавър“ и автомобилния клуб с председател Ники Мончев, за които годината бе много силна. „Дамасцена Алба АСК“ все пак е отличен с приз за най-успешен дебютиращ клуб за годината, а Енис Байрямов – състезател по мотокрос, е най-младият спортист на Казанлък за 2018-а.

Почетни плакети за високи резултати на международно ниво в сферата на спорта получават Ружди Ружди, Даниела Тодорова и Радостин Тодоров от СК „Даниела Тодорова“.

Специални награди за заслуги в сферата на спорта са присъдени на ултрамаратонеца Ради Милев, СК по ориентиране „Орлово гнездо“ и СК „Бели рози“.

С почетни плакети посмъртно бяха отличени футболистът Емил Рачев, дългогодишният учител по физическо възпитание и спорт Кръстьо Кръстев, ветеранът и спортен деятел Константин Ершов и автомобилната легенда Радослав Петков.

С грамоти за постигнати високи резултати ще бъдат наградени СК по ловна стрелба „Балиста“, СК „Шори Доджо“,треньорът от СК „Кентавър“ Христомир Богданов, състезателката по спортна стрелба Симона Милева, катерачът Иван Бонев, Кристиан Христов от АСК „Ефко Рейсинг“, ММА боецът Дориан Дерменджиев, лекоатлетът Алекс Топалов. По повод техния 60-годишен юбилей Общината награди треньора по борба Христомир Бояджиев и спортният деятел и учител по физическо възпитание и спорт Атанас Георгиев.

Церемонията по награждаването се провежда в ресторант „Палас“ в присъствието на спортисти, треньори и представители на медиите. Наградите връчва Община Казанлък.

Снимки: Община Казанлък

Коментари от Фейсбук

3 КОМЕНТАРИ

  1. Само не разбрах защо Читалище Енина се възмущава за награди в сферата на спорта,като не ги касае и кои за златните мъже на Казанлък които са пренебрегнати с отличия на местно и международно ниво!

  2. Много добре зная,че полагат много усилия.Това важи за всички видове спорт.Колкото по-големи стават,толкова по-трудно успяват……Просто възрастните и децата трябва да се награждават отделно.На общата снимка-САМО ДЕЦА?!? Все едно няма какички и батковци в Казанлък ,които да носят медали……Така е с години….ФАКТ!!!Колкото до успехите-не ги принизявам.Радвам се за всички дечица с постижения във всички сфери.Такава ми е работата…….

  3. Danail Bogdanov Само ако можете бегло да си представите как протича тренировъчния процес на така наречените от Вас деца и на какво натоварване психически и физическо,повярвайте не е за деца!Но не сте виновни няма как да знаете!Но не ви прилича да принизявате успехи за които нито знаете как и какво е коствало да се постигнат!А за Цвети момичето си има здравословни проблеми,които няма как да знаете и затова не е прилично да коментирате!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here