Право на отговор: С „паяка“ всичко е точно

1
6018

Подаден е сигнал на тел 112 оттам на дежурният в общината за такси което е спряло неправилно, при отиване на място репатриращият автомобил спира на място където, най -малко ще възпрепятства предвижването на други МПС -та единият служител започва оглед на парко местата за инвалиди, защото най-редовно се ползват от хора които нямат стикери за това а другият служител отива да види къде точно е това такси защото няма как с камиона да обикалят да видят къде точно е спрял.Това всичко е продължило от 4 до 5 мин.

Правото на отговор е във връзка с публикация в рубриката Новини от вас: Новини от вас: Въдворител на ред в паркирането или Нарушител?

1 КОМЕНТАР

  1. А къде е патрулката със служители на реда, който единствени могат да определят дали е нарушен ЗДвП, а не Общинската наредба. Видно от написаното е, че има сигнал за нарушение по ЗДвП, а не на платените паркоместа. Според нормите, за да се вдигне автомобила, трябва да има присъствие на полицай. В обяснението никой не пише къде е служителят на полицията. Пак повтарям, Паякът има неограничени права да вдига автомобили, само ако са нарушители в зоните за така нареченото платено паркиране ( Екозони, зелени, сини, пембяни и т.н. ) . Във всички останали случаи е необходимо присъствието на полицай. Има съдебна практика, има и публикувани надлежно съвети от СБА, които ясно доказват, че паякът не вдига всичко и най-вече няма право да проявява самоуправство и експроприация.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here