Новини от вас: Въдворител на ред в паркирането или Нарушител?

1
6027

Днес в 10:00 часа репатриращия автомобил на Община Казанлък, при особено натоварване движение и паркирали автомобили до Поликлиниката, спря на пътното платно, за да си купят закуски работниците на паяка.

Предизвикаха затруднено движение и задръстване, което въобще не ги впечатли.

Около 10 минути.

Страхотен пример: Автомобила който трябва да наказва нарушителите и да въдворява ред в паркирането е Нарушител.

Право на отговор: С „паяка“ всичко е точно

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Оставете“паяка“ на мира. Явно е, че има някаква свръх общинска протекция за него след като всекидневно извършва гавра със ЗДвП. „Паякът“ може да вдига автомобили, които са нарушили правилата за временно паркиране ( не са си платили на паркомата ) колкото и когато си поиска. НО….
    Може да осъществява дейности по контрол за нарушение на Закона за движение по пътищата в частта неправомерно паркиране или спиране ( на кръстовища, върху пеш. пътеки, на места указани със забрана от съответните знаци и т.н.) само ако в него има представител на КАТ. В ЗДвП ясно е указано, кой е органът осъществяващ контрол по спазване на Закона и Наредбата към него – МВР, служба КАТ. Само в частта на контрол на така наречените Екозони или зони за платено паркиране на Общините е допуснато действието на „паяк“ без полицай в него.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here