До всички неравнодушни граждани!!!

Казанлъшката и всички общински болници протестират!Така започва постът на директора на казанлъшката болница д-р Кети Маналова – Владкова.

ДО
ВСИЧКИ НЕРАВНОДУШНИ ГРАЖДАНИ, ДО ВСИЧКИ КОИТО ДЪРЖИМ ДА ИМА БОЛНИЦА В КАЗАНЛЪК!
НА 15 ЯНУАРИ 2018 ГОДИНА В 12 ЧАСА ПРЕД ВХОДА НА „МБАЛ ДОКТОР ХРИСТО СТАМБОЛСКИ” ЕООД ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ОРГАНИЗИРАН ОТ СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ И ПОДКРЕПЕН ОТ ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ПОД НАДСЛОВ „СПРЕТЕ УНИЩОЖАВАНЕТО НА ОБЩИНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!” И ДА ЗАПАЗИМ КАЗАНЛЪШКАТА БОЛНИЦА.
МОЛИМ ВСИЧКИ ДА ДОЙДАТ И ДА ПОДКРЕПЯТ ТОЗИ ПРОТЕСТ !

Предлагаме Ви извлечение от приетата Декларация:
И накрая няколко думи към Вас, гражданите.
Ние, лекарите и медицинските специалисти, работещи в общинските болници сме задължени да се грижим за Вашето здраве и да Ви лекуваме.
Правим го, независимо от непрекъснато появяващите се в последните десетина години стандарти, нива, лимити, пътеки, карти, книжки, отпечатъци и т.н. и т.н., непознати и нищо не значещи думи в медицината, и вероятно създадени за да няма медицина в здравеопазването.
Правим го, въпреки нарастващият натиск и официално обявената позиция от страна на вземащите решения за системата на здравеопазване, нас да ни няма.
Правим го с ясното съзнание, че ние съществуваме само с една единствена цел – да Ви помагаме. Там където не успявахме, се опитвахме да облекчим Вашите страдания.
Сега е време, в което системата на здравеопазване е пред разруха и все повече общински болници съществуват благодарение на лекари, които са преди всичко лекари!
Ние заедно с вас трябва да кажем: Ние искаме в нашия град да има болница, но болница която да не е оставена сама да се самоиздържа, а болница получаваща адекватно финансиране за своята дейност! Искаме населението на Казанлък, Павел Баня, Николаево, Мъглиж и Гурково да се лекува в нашата болница в която са вложени над 6 млн. в съвременна апаратура и в подобряване на битовите условия! В противен случай ще се превърнем в поредния спомен за времето, когато в нашите родни градове имаше нашите заводи, училища, болници… а и много повече хора.

Ако можете, кажете на управляващите:

Платете от нашите пари за здравни осигуровки 30 милиона на общинските болници в малките градове – искаме те да се грижат за нашето здраве и живот!
Платете от нашите пари това, което не сте платили за лечението на всички поискали здравна помощ!
Спрете така наречените реформи !

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram