Турция Хит през 2018

Къде се очертава да организират почивките си казанлъчани през 2018-та година и кои са хитовите дестинации? Такъв въпрос зададохме на няколко туроператора в Казанлък.

Оказа се, че още от сега се очертава през настоящата година хитът за почивка да е Турция. След спадът в запитванията през последните две години, вече са осъществени много ранни записвания за почивки в южната ни съседка.  Предимно това са за курортите Мармарис и Кушадасъ. Голям е интересът за посещения и в Истанбул. Причината за записванията са изключително доброто обслужване на клиентите и сравнително ниските цени.

Наблюдава се отлив на желаещи да почиват в курорти в Гърция. Тя бе безспорния хит през миналата година. Цените там, обаче, се оказват доста солени за нашенци, а обслужването не било на такова ниво.  Всичко това, според туроператорите ще доведе до сериозен отлив на желаещи да почиват по гръцките крайбрежия.

Тотален хит за 2018 г. се оказва България. Все повече нараства интересът и на казанлъчани за посещения в различни курорти и дори малко известни дестинации.   Най-много запитвания за такива почивки се регистрират в първите дни на 2018 именно за български курорти.

Традиционно за зимния сезон има интерес към екзотични дестинации като Малдивите, Доменикана, Канкун, курорти в западна Европа.

Запитвания, но не и реални резервации има за екскурзии в Италия, Чехия, Унгария. Запитвания има за Израел и Йерусалим. В повечето случай това са единични случаи, коментират казанлъшки туроператори.

Като цяло казанлъчани се интересуват от по – евтини екскурзии в чужбина, които да са в рамките на до 700 лв. на човек. Те трябва да включват ол инклузив, а като времетраене да са минимум 7 дни.

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram