Природозащитници ще търсят сметка на кмета за преместен протест

1
675

Втори протест на природозащитници в защита на Пирин ще се проведе в Казанлък днес от 18:00 часа пред Дома на културата „Арсенал“.

Протестът се присъединява към другите, провеждани в десетки градове в страната и цели да покаже, че казанлъчани няма да останат безучастни към унищожаването на българската природа, съобщават организаторите от Сдружение „Вихъръ“.

„Да застанем на пътя на беззаконието и погубването на природата около нас и в цяла България“. За това призоваха те.

„Протестираме срещу приетото на 28 декември 2017 г. решение на Министерски съвет, което дава зелена светлина за изсичане на вековни гори и мащабно строителство на 48% от територията на Национален парк Пирин“.

Вместо на центъра на Казанлък, природозащитниците се събират пред ДК „Арсенал“, тъй като от Общината им забранили да проведат протеста в централната градска част. „Поради неаргументираното решение на кмета на Казанлък, разрешаващо протеста да се проведе пред културния дом „Арсенал“ и по този начин, забраняващо провеждането му на центъра“, заявяват организаторите на проявата тази вечер.

Организаторите призовават присъстващите да носят фенери, свещи и всякакви осветителни тела, не само защото разрешеното място оже и да не е достатъчно осветено, ни и за да бъде хвърлена светлина върху унищожаването на българската природа.

„Ще потърсим отговор на какво основание не се разрешава протестът да е в центъра на града, а се измества в страни – буквално и преносно“, заканиха се още организаторите на протеста.

Протести ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Свищов, Казанлък и Свиленград

1 КОМЕНТАР

  1. Цитатът е „ще се потърси отговор“ – не съществува никаква форма на спор, заплаха или негативно отношение към общината ни. Формулировката Ви е манипулативна.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here