Над 130 лица от областта ще бъдат наети за обучение и заетост

0
375

В Старозагорска област по схема „Обучение и заетост” на ОП „Човешки ресурси 2014-2020 г.” ще бъдат заети 131 работни места от трайно безработни лица с основно и по-ниско образование над 29-годишна възраст. Това стана ясно на днешното заседание на Областния съвет по заетост, председателстван от областния управител инж. Георги Ранов. На него присъстваха Господин Господинов, директор на „Регионална служба по заетост”, Хасково, представители на Бюрата по труда, на синдикатите, на общините от областта, на работодателски организации.
Предвидените средства по схемата са в размер на близо 850 000 лв. 84 работодатели са подали заявки за участие, като в основния списък присъстват 32 фирми, които ще наемат общо 131 работници за срок от 6 месеца.
На своето заседание Областната комисия прие и заявките на работодатели по схемата „Обучение и заетост на младите хора”. Предвидените средства по нея са в размер на 1 846 000 лв. Работните места са 169 и те са за трайно безработни лица с основно и по-ниско образование до 29 години. По тази схема е одобрено финансирането на 54 работодатели, които ще наемат работниците за срок от 6 месеца.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here