Животните от приюта няма да станат жертва на измръзване

Ниските температури, които се очакват през следващите дни, крият рискове и опасности не само за хората, но и за животните, предупреждават от българския офис на международната организация за защита на животните „Четири лапи“.

Най-застрашени са онези от тях, които постоянно живеят навън – бездомните и дворните. Най-често те са жертва на измръзване, при което телесната температура пада под нормата.

Още преди да скове големия студ, от казанлъшкия приют отправиха апел към съпричастните да помогнат къщичките на животните да се обзаведат със слама. Одеалата, колкото и да се в наличност, не са удачен вариант за питомците. Кучетата разнасят завивките из целия двор, те се овлажняват, а след играта става ясно и че не стават за ползване, обясниха от приюта. На призива да се помогне се отзоваха приятели на Фондация „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak“ от с. Долно Сахране, които са предоставили 7 бали със слама, за да направят пребиваването на мъниците в приюта по-благоприятно при минусовите температури навън.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram