До група съветници на „БСП лява България“: Няма хаос. Става дума за усложнена пътна обстановка

1
1272

До група съветници на „БСП лява България“:

Няма хаос. Става дума за усложнена пътна обстановка.

През нощта на 11-ти януари,2019г. на територията на града по график работиха 3 опесъчителни машини, които опесъчиха рискови за заледавания райони в ж.к.“Изток“, бул.“Княз Александър Батенберг“, бул.“23 пехотен Шипченски полк“, надлезите към „Арсенал“ и до КАТ. Останалите части на града бяха проконтролирани и бе констатирано добро състояние на пътната настилка.

Усложнената пътна обстановка възникна след внезапно падналата студена и гъста мъгла над Казанлък и околностите, която не позволяваше видимост, по-голяма от 50м. и последва рязко заледяване на места на пътната настилка. В Казанлък Общинското предприятие веднага, в 06,10ч., реагира за справяне със ситуацията с още 2 допълнителни опесъчителни машини, които отново опесъчиха всички основни пътни артерии в града и кв.“Изток“. Опесъчаването приключи към 08,20ч. Бяха изразходени допълнително 80 тона пясък и сол.

След подаден сигнал от органите на реда, за пътя Казанлък – Крън, който е част от Републинската пътна мрежа за тежък пътен инцидент, което наложи временното затваряне на пътя и пренасочване на движението през Енина, 2 опесъчителни машини бяха веднага изпратени за опесъчаване и облекчаване на трафика в двете посоки към и от Казанлък.

В 05,30ч. след цялостен обход бяха опесъчени общинските пътища Казанлък – Енина, Долно и Горно Изворово, Казанлък – Бузовград – Горно Черковище. До 06,10ч. те бяха опесъчени за нормално придвижване при зимни условия.

Движението на камионите се проследява с ДжиПиЕс устройства и се следи от общински служители, за да бъде издаден Протокол за извършеното опесъчаване. За 11-ти януари Протоколът ще бъде готов на 14-ти януари, 2019г.

По справка от дежурните по сигурността към Община Казанлък и РУ „Полиция“ – Казанлък през изминалото денонощие няма други подадени сигнали за инциденти и регистрирани ПТП-та. Категорично отричаме какъвто и да било хаос, става дума за усложнена пътна обстановка.

Приканваме водачите на МПС да следят прогнозата за времето и информацията за пътната обстановка и заради възможни резки промени на времето да се движат с повишено внимание, със съобразена скорост и да спазват дистанция.

Пресцентър на община Казанлък

БСП пита кмета на Казанлък защо не са опесъчени улиците в общината

1 КОМЕНТАР

  1. ААА, не така. Сега ще Ви издирят от Общината и ще Ви пратят служители, които с нагло и надменно държане ще Ви кажат, че рушите доброто име на града ни и не трябва да пишете такива неща. Трябва да ги изтриете или ще Ви разкажат играта от Администрацията. На мен ми се е случвало, на мои познати също. Тъй като съм миролюбив, ще си потърся правата, като престанат да са в ръководството на Общината, до тогава ще събирам доказателства, за да им взема повечко. Та не така, че ще Ви налазят проблеми отвсякъде.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here