Пускат втори „паяк“ из Казанлък?

0
17146

„Паяците“ в Казанлък стават два след 17 януари, според обявена от община Казанлък обществена поръчка. Специализираните автомобили ще чистят неправилно паркирали автомобили в 1-ва и 2-ра зона, пише в обявата към потенциалните кандидати.

Администрацията публикува обявлението на сайта си на 7 януари като уточни, че цената, която ще плаща на „паяк“ за 1-ва зона е 69 000 лв., а за втора  – 34 500, без ДДС.

Спечелилият обществената поръчка участник ще подпише договор с кметицата за 12 месеца, като ще осигури репатриращите два автомобила, снабдени с кран и с по двама шофьори с необходимия кетап и тригодишен стаж работа с кранови устройства.

„Паяците“ могат да бъдат собственост на кандидата или да са наети от него с договор.

Последните три години неправилно паркиралите автомобили се репатрират от частна фирма, сключила договор с общината.

В средата на миналата година от общинска справка стана ясно, че все по-малко са нарушителите, чиито автомобили се репатрират. Това личи по намалелите приходи в хазната от тази дейност.

С 12 833 лв. са намалели глобите от „вдигането“ на коли за една година. През 2017г. в бюджета са влезли 98 929 лв., а през 2018г.- 86 046 лв. От началото на 2019г. до края на месец май  постъпилите от „паяка“ средства бяха 30 478 лв.

В последните месеци на миналата година „паяка“ изчезна от казанлъшките улици, очевидно, за да се завърне дублиран от още един на разширена територия..

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here