Репродукции от Освободителната война излагат утре в Галерията

В Художествената галерия на Казанлък гостува експозиция с репродукции на картини от известни руски художници, посветена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война (1877-1878)

Организатори на експозицията са Национално движение „Русофили” и Община Казанлък. След Народното събрание през декември, тя гостува в Художествена галерия – Казанлък от 9 януари и в продължение на две седмици ще могат да ѝ се насладят местни граждани и официални гости, които ще присъстват на празника по повод освобождаването на Казанлък /8 януари/ и 140-годишнината от Руско-турската освободителна война.

През февруари изложбата ще бъде изложена в Бургас, а около 3 март – Националния празник на България – репродукциите ще украсят коридорите на руския парламент.

18 от репродукциите ще влязат във фонда на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък.
Оригиналите на всички картини се съхраняват в различни музеи в Минск, Киев, Москва и в частни колекции по цял свят. Те са на известните руски художници Василий Верешчагин /”Панихида” и още около 10 репродукции присъстват в изложбата/, Николай Оренбургски, Константин Маковски, Константин Савицки, Павел Кевалевски, Алексей Кившенко…

Откриването на експозицията е на 9 януари 2018 г. /вторник/ от 18.00 часа в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram