Внедряват интерактивен екскурзовод в музея на Чудомир

Това става благодарение на проект „Чудеса в музея на Чудомир“, който ще бъде представен на 10 януари от 10.00 часа в ЛХМ „Чудомир“ в Казанлък. Чудомировата къща е културен паметник с неповторима атмосфера и богата художествено-документална експозиция.

Идеята на проекта е да бъде създаден интерактивен екскурзовод – такъв, с какъвто разполагат всички съвременни музеи по света.

Истинският глас на писателя Димитър Чорбаджийски – Чудомир и съживените Нашенци ще освежат атмосферата, ще станат новото привлекателно чудо в добре познатия музей.

Новите, информационни технологии много бързо навлизат и в определени детайли, вече превъзхождат съществуващите музейни експозиции. Чрез едно докосване на сензорния екран, посетителите на музея ще могат да избират и задават своите предпочитания. За целта ще бъде използван Touch screen дисплей, монтиран на подходящо, видно място на територията на Литературно-художествения комплекс.

Те ще пренесат музейното преживяване на много по-дълбоко ниво, атрактивно и еднакво привлекателно за деца, млади хора и по-възрастни ценители. Звук, картина (а защо не и аромата на казанлъшката роза), ще въздействат едновременно върху сетивата на посетителя. Гостите ще наблюдават качествените картини на самите оригинали, ще чуват гласа на Чудомир, сами ще правят своя избор. И всичко това – изработено с вкус и модерен дизайн, лесно и удобно за управление както от цяла група, така и от отделния посетител.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram