Новини от вас: То бива, бива грандоманщина и лъжи, ама чак пък толкова…..

Чудя се да се смея ли, да плача ли, след поредното пресс съобщение на Община Казанлък относно „мащабния ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък и населените места”. Четейки заглавието обикновения казанлъчанин би си помислил, че до началото на зимата Казанлък едва ли не ще остане без дупки по пътищата.

Да, ама не…

Да започнем с информацията в самото пресс съобщение.

Ако досега не сте разбрали, всичко в Казанлък започва с идването на кмета на ГЕРБ. За сведение на гражданите, Община Казанлък е включвала в инвестиционната си програма ремонт и асфалтиране на улици още по времето на Бончо Сарафов. Достатъчно или не улици са се асфалтирали и по времето на Гороломов, Дервишев, ако щеш и по времето на Дамянов.

Дааа, през последните две години се асфалтираха и изкърпваха улици, но на каква цена? Изтеглен кредит от общинката, който ние казанлъчани изплащаме и ще изплащаме. Така, че много моля господата и госпожите общинари да не се хвалят за нещо, което е част от техните задължения. В пресс съобщението ни информират за завиден брой улици, които са ремонтирани. Има една приказка, че „количеството не определя качеството”. Шофирайки из Казанлък, всеки може да си направи извода за качеството на ремонта на новоасфалтираните улици, за изкърпените да не говорим. Убеден съм, че до края на мандата на кметицата ще се наложи да преасфалтираме новоасфалтираните улици.Резултатите, които ще отчетем следващата година ще са завидни …..

За населените места да не говорим, от пресс съобщението става ясно, че единствено на което могат да се надяват е изкърпване и частично преасфалтиране, ефектът, от които до края на мандата ще е НУЛЕВ.

Така, че госпожи и господа общинари ЕДНА УЛИЦА АСФАЛТИРАЙТЕ, НО ГО НАПРАВЕТЕ КАТО ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ, КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА Е ПО ЕВРОПЕЙСКИ, ЗА ДА ИЗКАРА ПОНЕ 20 ГОДИНИ.

Цветан Братоев

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram