„Оскар“ и за холивудските фризьори

0
286

Академията за филмово изкуство съобщи, че холивудските фризьори вече ще могат да се състезават за най-престижната награда в света на киното – „Оскар“.

Академията съобщи в комюнике, че наградата, която преди това се присъждаше за постижения в грима, вече ще се нарича „Грим и прическа“, съобщава БГНЕС. Други нови правила за предстоящата 85-та церемония по раздаването на Оскарите разясняват някои технически изисквания към наградите в категориите за чуждоезичен филм и за визуални ефекти.

Академията гласува също така да се увеличи броят на композиторите, борещи се за награда в категорията за оригинална песен. 85-та церемония по раздаването на наградите Оскар ще се състои на 24 февруари 2013 г. в Долби Тиътър и ще се излъчва на живо в цял свят.

„Време беше фризьорите да получат признание. Много съм развълнуван, че Академията в крайна сметка признава фризьорите във филмите. Това е прекрасно начало. От десетилетия имаше настоявания Академията да връчва награда и на фризьорите, но не беше даден никакъв отговор. Горд съм, че съм част от движението, което направи промяната“, заяви Тед Гибсън, дългогодишен фризьор на звезди като Анджелина Джоли и Ан Хатауей.

 

Коментари от Фейсбук