IKEA рециклира опаковките си в нова дизайнерска серия

0
118

Всички напоследък са се засилили да се включат в еко-политиката, било за реклама или от съвест, и най-често това става с рециклиране. Картонът, както знаем, е лесен за преработка и заради това, влиза в графата екологични материали.

Мебелната индустрия отдавна е проправила път на „зелените“ мебели, които са хем модерни, хем безвредни за околната страна и гигантската шведска верига IKEA, която е сред най-големите търговци в този бранш, разбира се, не остава по-назад. За да е в крак с еко-тенденциите, фирмата излиза с нова маркетингова стратегия за ежегодния си за промоционален период, в която е заложена изработката на мебели от рециклиран картон. Те са проектирани от компанията AUGE Headquarters в Милано и се изработват от кашоните, които IKEA използва за опаковане.

Обявена с името „Можете да получите повече“, кампанията стартира с моделите на стол, легло-спалня и настолна лампа, почти изцяло изработени от кашони. Себестойността на тези артикули е доста ниска и за това компанията успява да обяви цена 40% по-ниска от тази на останалите си модели, което е доста впечатляващо!

 

Коментари от Фейсбук