10 униформени и прокурор нахлуха в централата на ДОСТ в Айтос

0
474

10 униформени, предвождани от прокурор, са нахлули вчера в централата на ДОСТ на ул. „Любен Каравелов” – над Пощата в Айтос. Това разказаха очевидци на полицейската акция пред Флагман.бг. По думите им униформените се забавили около час-час и половина, в който изглежда са преровили щателно офиса на партията.

„Взеха списъци, но те не бяха с изборни туристи, а с имената на нашите застъпници. Те са събирани още от президентските избори и затова бяха обемни като материали”, каза общинският лидер на ДОСТ в Айтос Салих Метраш.

По думите му в партията на правели нищо нередно. Били заплаха за статуквото и заради това ги атакували. Метраш не пожела да отговори на въпроса дали са подарявали екскурзии до Турция на симпатизантите си и дали приемат автобуси с изборни туристи от Турция.

„Да приключат изборите и съм готов да седна и да разкажа много истини за цялата политика в Айтос и региона”, заяви Метраш пред Флагман.

По-рано районната прокуратура в Айтос съобщи, че е започнала проверка на изборните туристи и автобусите, които започнаха да идват в града в последната седмица. Под надзора на прокурор от Айтос е стартирала проверка, която засега се води срещу неизвестен извършител, организирал безплатни екскурзии до Република Турция с цел да накара група от хора да гласуват за определена политическа сила.

Според държавното обвинение в периода 10 март – 17 март са организирани множество автобуси.

Претърсен е адрес на ул.“Любен Каравелов“, където има офис, нает от политическа сила. Иззети са списъци и документи, разпитани свидетели, уточняват от прокуратурата.

От съобщението на РП Айтос става ясно, че към момента по случая няма задържани лица.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 6г. и „глоба“ от 10 000 лв. до 20 000 лв.
epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here