„Гласувайте свободно“, призова Сергей Станишев

0
98

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=99tzKKzzA2s’]

Дъга над Стара Загора предвеща победата в евровота на Коалиция за България

Многоцветна небесна дъга се появи над стадиона в Стара Загора, докато Коалиция за България закриваше предизборната си кампания за избор на депутати в Европейския парламент.
„Видях дъга, дъгата дава надежда, надеждата е във Вашите ръце“, каза пред хилядите социалисти, симпатизанти и граждани лидерът на Партията на европейските социалисти и председател на БСП Сергей Станишев. „Ще извоюваме победа за една нова Европа“, допълни той. По думите му българскте социалисти са на една крачка от историческа победа, която трябва да отърси България от оковите на страха.
„Гласувайте по съвест, гласувайте свободно, никой вече не може да ви притиска и притесни, БСП е гарант затова“, каза пред хилядното множество Станишев. Той бе категоричен, че няма да се допусне разпиляване на гласове. Благодари на Стефан Данаилов за подкрепата и поясни, че въпреки изпитанията и несгодите, когато е най-трудно социалистите са най-силни.
Хиляди хора – млади и стари, отблизо и далеч, се стекоха на стадион „Локомотив“ в Стара Загора за закриването на кампанията на Коалиция за България. Водещият Иво Танев припомни, че на този стадион преди 35 години футболният отбор „Берое“ е победил „Ювентус“ за европейската купа и теренът е обречен тук да се случва победа. От Стара Загора Коалиция за България тръгва към своята победа за нова Европа.
Мощни скандирания „Победа“ и „БСП“ огласиха стадиона.
Любимата на поколения българи певица Десислава взриви публиката с изпълнения на емблематични песни като „Лале ли си, зюмбюл ли си“ и „Една българска роза“.
След това прозвуча видеобръщение на Мартин Шулц, кандидат на ПЕС за председател на Европейската комисия, който каза, че е научил една българска дума и тя е „Победа“. Социалисти от Холандия, Чехия, Полша, Словакия, Унгария и Гърция също изпратиха послания за подкрепа на българските си приятели.
Великата песен на Емил Димитров „Ако си дал“, изпълнена от Любо Киров, повиши за пореден път градуса на емоциите на стадиона. Младата Преслава Мръвкова пък просълзи публиката с песента на Паша Христова „Повей ветре“.
Стадионът отново се взриви, когато заедно с кандитатите за евродепутати, хор „Големите български гласове“, Десислава, Иво Танев, Любо и Преслава всички участници в митинга изпяха химна на БСП „Моя страна, моя България“.
На финала прозвуча и химна на обединена Европа, след което последва красива заря от фойерверки в небето на Стара Загора.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here