Бисквити „Сълзица“ с бадеми и кафява захар

0
419

Бисквити „Сълзица“ са крехки, топящи се в устата и винаги ги асоциирам с детството. Идеята за ядки в пълнежа видях при Ваня . Когато плънката се разнообрази, вкусът  печели –  на другия ден бутертестото е поело всички аромати и бисквитките разкриват истинската си същност. За съжаление обаче случаите у дома, когато е имало оцелели до следващия ден, се броят на пръсти. Така че, ако обичате бутертесто, ядки и канела, запрятайте ръкави и пригответе тази изключително лесна рецепта.

Необходими продукти:

400г бутертесто
1/2 до1 ч.ч. счукани или смлени ядки – бадеми, орехи, лешници
2/3  ч.ч. кафява захар
1с.л. канела

Начин на приготвяне:
Ако сте купили замразено тесто, размразете го като го поставите в хладилника от предната вечер. Върху подходяща повърхност посипете половината кафява захар и разточете леко с точилка върху нея тестото докато захарта полепне навсякъде. Върху така разточения лист тесто поръсете ядките, канелата и останалата захар. Минете отгоре леко с точилката отново. Завийте откъм дългата страна от двете страни тестото на малки рулца, които се срещат в средата. Завийте полученото руло в найлон или фолио и го приберете във фризера за 20-30мин.

 Извадете стегналото руло, махнете фолиото и го нарежете на резени с дебелина около 5 мм. Подредете бисквитките  в тавичка върху пекарска хартия на разстояние една от друга, защото увеличават обема си, и ги изпечете в предварително много добре загрята  фурна на 200-220 градуса за около 10-12 мин до златисто.

Това количество е достатъчно за две стандартни тавички на фурната.

Изпечените бисквити охладете върху решетка.

За по-интензивен вкус към плънката може да добавите и 1 с.л. тъмно какао.

Автор: Нели Колева https: http://hranatazadushata.blogspot.com

Нели  Колева е от Казанлък. Завършила е българска филология и работи като учител няколко години. Днес тя е далеч от сферата на образованието и е ангажирана с работата си в семейния бизнес, който съпругът и създава.  През март 2011г. слага  началото на  блога си „Храна за душата“ (Food for the soul), в който тя обединява интересите си в областта на фотографията  и кулинарията.


Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here